Skip to Content

Articole

Ce pot face daca nu am fost notificat de banca sau daca am semnat actele aditionale dar descopar conditii ce nu-mi convin

Dupa ce s-a incheiat periaoada de 90 de zile in care bancile trebuiau sa notifice clientii in vederea modificarii contractelor conform ordonantei 50/2010, constatam ca sunt multi cei care nu au fost informati de banca cu privire la semnarea actelor aditionale.

Ce trebuie sa stim despre noul mod de calcul al dobanzii bancii

Pana pe data de 19 septembrie bancile trebuie sa modifice metoda de calcul a dobanzii variabile la creditele, precum si numarul si tipul comisioanelor aplicate.

Noua metoda de calcul a dobanzii, prevazuta de art. 37 din OUG 50/2010 ar trebui sa fie Dobanda = Indice referinţă + Marja (fixă pe toată durata contractului). Aceasta formula de calcul ar trebui sa reduca semnificativ nivelul de dobanda întrucât singurul element care mai poate determina variaţia acestora rămâne Indicele de referinţă (EURIBOR, ROBOR, LIBOR), care are o valoare dată de piaţă, fiind independent de voinţa băncii.

Offshore-ul o varianta pentru nivelul exagerat al impozitarii din Romania ?

Ca urmare a nivelului exagerat al impozitării, din ce in ce mai multi oameni de afaceri incearca sa gaseasca solutii pentru ca fiscalitatea, parafiscalitatea şi birocraţia enorme in Romania, sa nu-i oblige sa renunte la forta de munca sau sa-si inchida business-ul.

Informatii despre antecontractul de vanzare-cumparare

Antecontractul de vanzare-cumparare reprezinta promisiunea reciproca a partilor de a perfecta in viitor, la un anumit moment, un contract de vanzare-cumparare.
Obiectul antecontractului trebuie sa contina mentiuni cu privire la bunul ce urmeaza a fi vandut, cat si la pretul vanzarii.
Forma antecontractului nu trebuie sa fie autentica. Antecontractul se poate incheia scris sau verbal, insa pentru probatiune, este indicata forma scrisa.
Mai mult, nu omiteti verificarea actelor si a proprietarilor imobilului inainte de a incheia antecontractul.

Verificari ce trebuie facute de cumparator inaintea incheierii unui antecontract de vanzare-cumparare

Verificarile facute de cumparator trebuie sa fie atat cu privire la actele ce atesta situatia juridica a imobilului si calitatea de proprietari a vanzatorilor cat si cu privire la existenta conditiilor pe care trebuie sa le indeplineasca imobilul pentru a corespunde cerintelor cumparatorului.

Toate aceste verificari este bine sa se faca inaintea incheierii antecontractului, in caz contrar este posibil ca promitentul-cumparator sa descopere dupa ce a platit avansul diverse nereguli care sa intarzie sau sa impiedice incheierea contractului de vanzare-cumparare.

Cum a fost modificata procedura de inregistrare a marcilor

Potrivit Legii 66/2010 care a intrat in vigoare in 9 mai 2010 si care vine sa modifice legea marcilor (Legea nr. 84/1998), se stabileste ca inregistrarea a marcii prin mijloace electronice se va face printr-o Cerere, conform unui regulament ce urmeaza a fi redactat pana in luna august.

Iti vinzi singur casa sau astepti sa fii executat de banca?

Stiu ca sunt multi cei care in contextul economiei actuale se gasesc in imposibilitatea de a-si mai putea achita ratele la banca si astfel se afla in situatia de a-si pierde atat casa cat si banii deja achitati in contul ei.
Solutii miraculoase nu pot fi gasite in acesta situatie, dar puteti sa optati pentru o rezolvare cat mai avantajoasa avand in vederea situatia existenta.
Haide-ti sa simulam diversele situatii in care pot fi pusi cei care ajung in imposibilitate de plata iar renegocierea contractului sau refinantarea creditului a esuat.

Nu lasa banca sa te fure !

Sunt convinsa ca multi dintre dvs., cei care aveti un credit de cativa ani la banca, ati primit in ultima perioada o instiintare din partea bancii cum ca dobanda la creditul contractat va este scazuta. Problema este cu cat si in ce conditii?
Va intreb aceasta deoarece calculat din ianuarie 2009 pana in prezent Euriborul, Roborul si altii indici au scazut, rata trebuind sa ajunga in prezent la jumatate din cea platita in anul 2008.

Numai ca bancile nu sunt dispuse sa scada dobanzile cu aceeasi graba cu care le cresc si in mod sigur nu respectand indicii la care am facut referire.

Clauzele contractelor oferite de dezvoltatori la cumpararea unui imobil

In ultimul timp cei care doresc sa cumpere o locuinta devin tot mai constienti de riscurile semnarii antecontractelor sau contractelor de vanzare-cumparare prezentate de dezvoltatorii imobiliari, fara o consultare prealabila a unui specialist.

Cabinetul de Avocatura Cleopatra Marin va poate ajuta, in cazul in care doriti sa cumparati un imobil de la dezvoltatori si aveti nevoie de asistenta la incheierea contractelor si verificarea clauzelor acestora sau va aflati in situatia de a rezilia contractul cu acestia si doriti sa recuperati sumele platite ca avans si penalitati de intarziere.

Ce trebuie sa stim despre partenerii de afaceri

Din ce in ce mai multe companii au inceput sa solicite informatii atat despre potentialii parteneri de afaceri cat si despre partenerii de afaceri cu care colaboreaza. Practic, pe masura ce a crescut numarul de firme care si-au suspendat activitatea sau au intrat in proces de lichidare a inceput sa creasca si dorinta societatilor de a-si monitoriza firmele partenere.

Emite continut