Skip to Content

Intrebari si raspunsuri

Vatamare corporala din culpa

Buna ziua
Care sunt pasii de urmat pentru inchiderea unui dosar de vatamare corporala din culpa ?
Mentionez ca , in calitate de conducator auto , am fost implicat intr-un accident de circulatie cu un biciclist aflat in stare de ebrietate ( 0,87 alcool in aerul expirat). Acesta a intrat pe sensul meu de circulatie , eu am incercat sa-l evit prin depasire , moment in care el a schimbat brusc directia de mers si a intrat in coliziune cu autoturismul meu ( partea laterala)

succesiune

BUNA SEARA !

RECENT SOTUL MEU A DECEDAT. DE LA CASATORIE AM LOCUIT IN GARSONIERA LUI, ACIZITIONATA INAINTE DE CASATORIE DIN VENITURILE OBTINUTE DE EL PRINTR-UN CONTRACT IN STRAINATARE. DEOARECE IN MOMENTUL ACHIZITIONARII EL NU SE AFLA IN TARA DAR SI PENTRU CA A MAI FOST CASATORIT DE DOUA ORI SI DE FIECARE DATA A LASAT TOTUL SI A PLECAT , CASA A FOST ACHIZITIONATA PE NUMELE MAMEI LUI. CE DREPTURI AM EU ACUM DUPA 8 ANI IN CARE AM FOST ASIGURATA CA NU CONTEAZA PE NUMELE CUI ESTE CASA , CA ESTE CASUTA NOASTRA SI DUPA CE TOT CE AM AVUT AM INVESTIT AICI?

Imi trebuie autorizatie pentru ca sa-mi fac publicitate ?

Sunt saxofonist de profesie si vreau sa ies pe strada sa imi fac publicitate prin interpretare muzicala. Vreau sa stiu daca este obligatorie o autorizatie pentru aceasta interpretare muzicala pe strada sau nu. Va multumesc!

eliberare titlu de propietate

Primaria nu imi elibereaza titlul de propietate pe suprafata de pamant.Am facut mai multe cereri cu numar de inregistrare catre primar dar nu sa rezolvat nimic.Am facut o sesizare catre Avocatul poporului ,acestia luand legatura cu primaria mi-au raspuns ca se rezolva dar primaria nu a facut nimic.Ce ma sfatuiti sa fac.Va multumesc.

Solicitare cerere

Buna ziua,

Va rog sa imi oferiti un exemlu de "Cererea persoanei vătămate de a fi informată cu privire la stadiul urmăririi penale".

Succesiune

Suntem doua surori care am mostenit de la parintii nostri:

Un corp de casa de 96mp
Un corp de casa de 110mp. Cele doua corpuri de casa sunt separate.
Aceste corpuri de casa se gasesc intr-o curte cu o suprafata de 4700mp. Sora mea locuieste impreuna cu sotul ei din 1950 in corpul de casa de 96mp. Tatal nostru a decedat in 1982, iar mama noastra care a locuit in corpul de casa de 110mp a decedat in 2015. Nu a fost facuta succesiune dupa tata.

Cum se impart bunurile suucesorale in acest caz?
Multumesc.

Claudia

recuperare creante

Buna ziua va contactez deoarece cred ca e ultima speranta. In urma cu cativa ani am pus inputernicit pe cineva pe contul meu bancar, castigam sume mari de bani lucrand in strainatate nu am reusit sa scot nici un extras de cont nefiind in tara, asa ca pers. imputernicita si-a insusit frumos banii. Intr-un final am ajuns la banca ptr a scoate un extras de cont si am aflat ca nu eu nu am banii in cont deoarece au fost extrasi din cont de imputernicit. Banii de la acea pers.

fonduri europene

Buna ziua,

recuperare bani

buna ziua. am inchiriat un loc de la cineva si nu plateam chiria din cauza ca nu aveam curent la spatiul respectiv. la un moment dat imi cere bani sa plateasca avizul ca sa poata sa traga curentu. neam inteles ca i dau bani da la o data anume am curentul.pe acesti bani dati mia dat o chitanta reprezentand chirie pe cateva luni. eu am reziliat contractul din cauza ca au trecut mai multe luni si nu aveam curent acum nu vrea sami dea bani inapoi. eu nu miam desfasurat nici o activitate in acel spatiu. va rog frumos sami spuneti ce pot sa fac sa recuperez bani. va multumesc

Recuperari creante

Am imprumutat o ruda in primavara lui 2008 cu o suma de bani. Mi i-a cerut avand nevoie urgenta sa dea un avans la o casa si spunand ca in 1 luna maxim 2 mi-i returneaza. A venit criza, situatia debitorului s-a inrautatit cei drept, iar banii inca n-au fost returnati. Astazi situatia imprumutatului s-a mai ameliorat dar totusi refuza sa inapoieze suma. Stiu ca are bani, are si proprietati (cel putin impreuna cu sotul, nu stiu pe numele cui sunt exact).

Emite continut