Skip to Content

Cum a fost modificata procedura de inregistrare a marcilor

Potrivit Legii 66/2010 care a intrat in vigoare in 9 mai 2010 si care vine sa modifice legea marcilor (Legea nr. 84/1998), se stabileste ca inregistrarea a marcii prin mijloace electronice se va face printr-o Cerere, conform unui regulament ce urmeaza a fi redactat pana in luna august.

Ce este foarte important de retinut, este ca la momentrul primirii Cererii, OSIM va verifica doar indeplinirea conditiilor procedurale ale Cererii. Astfel nu vor mai fi verificate motivele relative de refuz privind posibila incalcare a unor marci anterior inregistrate sau cu privire la care s-a initiat anterior o procedura de inregistrare decat atunci cand titularul dreptului anterior depune opozitie impotriva Cererii.

In concluzie, titularii drepturilor anterioare care nu au formulat opozitii in termen de 2 luni de la publicarea in format electronic a Cererii, vor putea contesta inregistrarea deja finalizata, prin care li se aduce atingere dreptului lor, doar la instantele competente si, pana la obtinerea unei decizii favorabile in instanta, terta persoana va putea folosi in mod legal marca sa, admisa la inregistrare de catre OSIM prin solutionarea favorabila a Cererii.
________

Pentru informatii suplimentare asupra oricarei probleme prezentate in acest articol sau asupra oricarui alt aspect juridic, va rugam contactati Cabinetul de Avocatura la: office@legalcom.ro.
Acest articol este un rezumat de informatii, pe care le consideram importante pentru clientii nostri.
Articolul nu ofera consultanta asupra unor aspecte particulare.
Suntem disponibili pentru a discuta problemele juridice specifice ale clientilor nostri.
Acest articol poate fi reprodus numai cu instiintarea prealabila a avocatului Cleopatra Marin.