Skip to Content

Stiri juridice

Cum ar putea fi afectati clientii bancilor de amendamentele adoptate la OUG 50/2010 de Comisia economica a Camerei Deputatilor

Potrivit unui comunicat de presa dat in 07.10.2010 de catre ANPC, urmatoarele amendamente adoptate de Comisia economica a Camerei afecteaza in mod grav clientii bancilor:

- Perceperea de catre creditori a unui comision de retragere pentru sumele provenite din creditele acordate prin intermediul unui card (carduri de credit, descoperit de cont pe cardul de salariu);

Bancile obligate sa elimine comisionul de rambursare anticipata la creditele cu dobanda variabila

Printr-o ordonanta de urgenta adoptata azi de Guvern, se stabileste ca bancile trebuie sa elimine comisionul de rambursare anticipată la creditele cu dobândă variabilă şi sa limiteze la 1% comisioanele la credite cu dobândă fixă.

Băncile vor fi obligate ca în termen de 90 zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei, să modifice contractele aflate în derulare, prin acte adiţionale.

Guvernul propune limitarea cuantumului despagubirilor morale pentru fostii detinuti politici

Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta Guvernul vrea sa limiteze la 10.000 euro cuantumul despagubirilor morale acordate, in baza Legii 221/2009, fostilor detinuti politici din perioada comunista.

Noi modificari aduse programului Prima Casa

Guvernul a adoptat, in sedinta de astazi, o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea OUG nr. 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului “Prima casa”.

Potrivit deciziei guvernului beneficiarii programului pot fi si cei care au detinut proprietati in cota parte, dar nu impreuna cu sotul sau sotia.

TVA va putea fi platita la incasarea facturii

Potrivit initiativei legislative aprobata azi de Senat, plata TVA către bugetul de stat se va face la încasarea contravalorii facturii, nu la emitere, ca în prezent.
Cu toate ca, Guvernul nu sustine aceasta initiativa, deorece considera ca ar genera un impact bugetar negativ şi ar intampina dificultăţi administrative in aplicarea ei, propunerea a trecut de Senat ca prima Camera sesizata, decizia finală urmând să fie luată de Camera Deputaţilor.

Emite continut