Skip to Content

iregistrarea in C.F. a unui imobil adjudecat la licitatie

Buna ziua.
Am achizitionat un apartament prin licitatie publica. Debitorul avea datorii la BANCA A care l-a scos la licitatie, iar din actele executorului bancar (cartea funciara) reiesea ca este ipotecat la BANCA B. Am platit intreaga suma pentru care a fost adjudecat, iar executorul a impartit banii: chelt.executie, Impozite si taxe, BANCA A, iar, BANCA B comunicandu-i ca debitorul nu are nici o datorie la ei, restul de bani i-a virat debitorului. Am primit actul de adjudecare in care scrie ca apartamentul este liber de sarcini. Ulterior cei de la BANCA B mi-au comunicat ca apartamentul era depus ca si garantie imobiliara pentru o alta persoana, iar dansii au verificat initial numele debitorului iar acesta aparea fara datorii. Au mai precizat ca dansii nu vor ridica niciodata ipoteca.
As dori sa stiu daca eu imi pot inregistra apartamentul in Cartea funciara (liber de sarcini), iar daca nu, cine este vinovat sice actiune trebuie sa intreprind.
Este nevoie la Cartea funciara de o adresa din partea BANCII B?
Exista posibilitatea ca apartamentul sa ramana in continuare ipotecat, iar BANCA B sa-l scoata la licitatie in sarcina mea de data aceasta?
Avea dreptul BANCA A sa scoata la licitatie imobilul?
Cei de la BANCA B au realizat in cele din urma situatia si vor, daca este de acord, ca debitorul executat sa depuna banii pe care i-a primit in contul persoanei pentru care a garantat ipotecar.Poate fi obligat sa o faca ?
Poate Debitorul sa-si insuseasca banii ce i-au revenit din licitatie?
Exista riscul sa pierd si apartamentul si banii ?
Precizez, daca are vreo relevanta, ca licitatia si virarea banilor de catre mine au fost facute inainte de intrarea in vigoare a noului cod civil, iar actul de adjudecare a fost intocmit ulterior acestei date.
Va multumesc.