Skip to Content

Insolventa / Concordat preventiv

Societatile aflate in dificultate financiara si care-si doresc continuarea activitatii, pastrarea locurilor de munca si acoperirea creantelor asupra debitorului pot beneficia de serviciile cabinetului nostru pentru ca interesul societatii sa fie reprezentat la negocierea si la incheierea procedurii amiabile de renegociere a creantelor (mandatul ad-hoc) ori la incheierea unui concordat preventiv.

Mandatul ad-hoc este o procedura confidentiala, declansata la cererea debitorului, prin care un mandatar ad-hoc, desemnat de instanta, negociaza cu creditorii în scopul realizarii unei intelegeri intre unul sau mai multi dintre acestia si debitor in vederea depasirii starii de dificultate în care se afla intreprinderea acestuia din urma.

Concordatul preventiv este un contract incheiat intre o companie aflata in dificultate financiara si creditorii acesteia care detin cel putin doua treimi din valoarea creantelor acceptate si necontestate, prin care compania propune un plan de redresare si de acoperire a creantelor acestor creditori impotriva sa, iar creditorii accepta sa sprijine eforturile acesteia de a depasi situatia dificila in care se afla. In cursul procedurii, debitorul isi desfasoara activitatea in limitele afacerii sale obisnuite, in conditiile concordatului preventiv, sub supravegherea unui conciliator.

In cazul in care se va ajunge totusi ca societatea sa intre in insolventa, va trebui ca atat creditorii, cat si debitorii, sa opteze pentru o reprezentare specializata a intereselor lor in vederea atingerii scopului.