Skip to Content

Recuperari creante

Am imprumutat o ruda in primavara lui 2008 cu o suma de bani. Mi i-a cerut avand nevoie urgenta sa dea un avans la o casa si spunand ca in 1 luna maxim 2 mi-i returneaza. A venit criza, situatia debitorului s-a inrautatit cei drept, iar banii inca n-au fost returnati. Astazi situatia imprumutatului s-a mai ameliorat dar totusi refuza sa inapoieze suma. Stiu ca are bani, are si proprietati (cel putin impreuna cu sotul, nu stiu pe numele cui sunt exact). Eu dispun de ordinul de transfer bancar prin care am facut plata la acea data pe care am si specificat la descrierea tranzactiei: "Imprumut persoana fizica pt cca 1-2 luni". Am ezitat pana acum sa actionez in instanta dar se pare ca o voi face. Intrebarile ar fi: 1. Ce sanse am sa castig? in conditiile in care am auzit o parere cum ca inscrisul ce dovedeste transferul bancar nu ar fi suficient pentru dovedirea acestui imprumut. 2. Ce sanse am sa recuperez efectiv suma daca nici o proprietate nu este pe numele ei?

Comentarii

Recuperari creante

Ordinul de transfer pe care-l detineti poate fi un inceput de dovada scrisa, care va putea fi folosit in instanta si coroborat cu alte probe.
In legatura cu intrebarile dvs. va voi raspunde punctual:
1. Sansele de castig nu vi le pot garanta, insa va pot spune ca ordinul de transfer poate fi folosit ca proba in instanta, insa nu e suficient de sine statator. El trebuie completat cu alte probe, care sa convinga instanta de realitatea sustinerilor din actiunea dvs.
2. In cazul in care, se va ajunge in instanta si aceasta va pronunta o hotarare favorabila dvs., va urma faza executarii silite. Bunurile care pot fi executate sunt: a.) bunuri mobile compuse din diverse obiecte, ex. automobil si sumele de bani din conturi sau obtinute ca venituri de orice fel din salarii, chirii etc. si b.) bunuri imobile proprii sau comune.

Avocat Cleopatra Marin

--
Cabinet Avocatura Cleopatra Marin

Tel. (+4) 0760.595.099
Fax: (+4) 0318.175.600
E-mail: office@legalcom.ro
URL: www.legalcom.ro