Skip to Content

Credit ipotecar - banca Millennium

Buna ziua,

Sunt debitoarea unui credit ipotecar impreuna cu fostul meu cumnat (co-debitor). Fostul meu sot este trecut in acte dar fara venit (are 2 garaje ce le inchiriaza dar nu stiu daca are incheiat vreun contract). Suntem divortati din Noiembrie 2009, iar el locuieste in apartamentul bancii. A platit ratele lunar, mai greu, insa, a inceput sa refuze acest lucru, iar eu ma aflu postura de a intra in biroul de credite pentru neplata.

Va multumesc pentru ajutorul acordat.

Comentarii

Credit ipotecar

Buna ziua,
pentru a va putea ajuta as avea nevoie de cateva lamuriri suplimentare.
Le prezint punctual :
1. A fost facuta partajarea bunurilor comune in urma divortului ?
Daca raspunsul este afirmativ, detaliati cui a revenit apartamentul si in ce conditii.
2. Care este exact intrebarea la care doriti sa va raspund ?

Pentru a va putea oferi o opinie juridica pertinenta, astept raspunsurile dvs. si orice alt amanunt pe care-l considerati important de mentionat.

Credit ipotecar

Dupa divort, nu s-a facut nicun partaj. El a hotarat sa locuiasca in apartamentul bancii si s-a angajat verbal ca va plati lunar rata catre banca in decursul a maxim 3 ani, moment in care va face transferul creditului ipotecar pe numele sau. In momentul de fata, nu mai doreste sa plateasca, iar mie imi face probleme foarte mari.
In urma cu 3 luni am fost la banca pentru a discuta cu directorul sucursalei in aceasta privinta, pentru a dori sa ma elibereze de cest credit, insa nu am primit niciun raspuns cert, in sensul ca, daca fostul sot nu are carte de munca, nu am ce face, ci doar sa il actionez in instanta.
ca sa revin la ultima intrebare, cererea mea este de a fi exclusa din acest credit ipotecar care ma tine legata inca 34 ani.

Va multumesc din suflet pentru sfat,

Credit ipotecar

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este partajul bunurilor comune. Pentru a va costa mai putin si a se realize mai repede ar fii de preferat sa cadeti de comun acord cu fostul sot asupra modului de partajare si sa se incheie o tranzactie.

Ulterior incheierii tranzactie exista mai multe posibilitati, in care ar putea fii rezolvata problema dvs., in functie si de pozitia fostului dvs. cumnat, dupa cum urmeaza:

  1. in cazul in care fostul cumnat doreste sa ramana in continuare in contractul de credit exista urmatoarele variante:
    a) – sa se propuna bancii printr-o notificare o alta persoana solvabila, care sa va poata lua locul in contractul de credit;
    b) – fostul cumnat sa faca dovada ca veniturile sale acuale sunt suficiente pentru a deveni unic debitor;

  2. in cazul in care fostul cumnat nu doreste sa mai ramana codebitor, pot exista urmatoarele variante:
    a) – sa se gaseasca alt/alte persoane care sa preia creditul. Aceasta preluare se poate face fie prin gasirea de care dvs. a unor persoane solvabile care sa obtina acordul de preluare al bancii, in urma unei analize de solvabilitate a acestora, fie prin obtinerea unui acord din partea bancii de vanzare a imobilului de catre dvs. si fostul cumnat, intr-un termen de 6 luni.
    b) – executarea silita a imobilului in caz de neplata, varianta care nu va sfatui sa o adoptati.

Avocat Cleopatra Marin