Skip to Content

fonduri europene

Buna ziua,

Ca si coordonator de proiect european de mobilitati scolare in domeniul educativ, cu perioada de derulare 01 08 2014- 31 07 2015, avand 6 mobilitati de realizat pentru cadrele didactice ( total 10000 euro), ma intereseaza ce se poate face pentru a recupera banii din doua mobilitati care este posibil sa nu se realizeze cei doi beneficiari fiind diectorul si directorul adjunct al institutiei( stiu ca e vorba de 2600 de euro dar sunt bani europeni si s-au incheiat niste contracte pe care aceste persoane le-au semnat si si- au dat acordul ca vor pleca. Insa amana plecarea ceea ce este destul de penibil).
s-a primit un avans de 8000 de euro din care s-au realizat 3 mobilitati si ar mai ramane inca trei mobilitati din care sigur una se va realiza. Mai raman cele doua ale directorilor.
se poate actiona in instanta pe baza contractelor semnate cu participantii sau este treaba Agentiei Nationale pentru Proiecte Comunitare in Domeniul Educatiei si Cercetarii sa recupereze banii la sfarsitul proiectului?Decontul este in valoare de 2000 de euro pe care probabil nu il vom mai primi la sfarsitul proiectului pentru ca nu se vor realiza toate mobilitatile.Multumesc.