Skip to Content

Intabularea unui imobil adjudecat prin licitatie publica

In calitate de proprietar, dobanditor-adjudecatar al unui imobil, am solicitat inscrierea in cartea funciara a dreptului meu de proprietate asupra imobilului.
Solicitarea mea a fost respinsa de B.C.P.I., cf.art.77^1 din Codul Fiscal, deoarece nu pot face dovada achitarii impozitului pe transferul dreptului de proprietate,datorat de beneficiarul de venit iar plangerea depusa la Judecatorie a fost respinsa pe motivul ca a fost introdusa impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva.
Consider profund nedrept faptul ca eu nu pot valorifica un drept al meu din cauza ca beneficiarul de venit nu si-a achitat impozitul datorat.
Cred ca ar fi binevenita o completare a Ordinului Comun MEF si MJ1706 si 1889/c din 2008, in sensul retinerii si virarii acestui impozit de catre Biroul Executorului Judecatoresc, asa cum notarii retin si vireaza acest impozit in cazul contractelor de vanzare –cumparare.

Mai mult, exista plangeri care au fost admise de alte instante si care au avut ca rezultat intabularea proprietatilor in cazuri similare.
Din pacate petitia transmisa in noiembrie anul trecut Ministerului Justitiei a ramas fara raspuns.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez pentru a rezolva aceasta situatie neplacuta.
Va multumesc!

Comentarii

Intabularea unui imobil adjudecat prin licitatie publica

In prezentarea dvs. ati omis sa precizati impotriva cui ati introdus plangerea la Judecatorie.

Raspunsul meu la problema dvs este urmatorul:
-Avand in vedere ingradirea nejustificata a exercitarii dreptului dvs. de proprietate va solicit sa formulati o cerere catre AFP competenta pentru a va permite sa achitati dvs. impozitul, deoarece proprietarul tabular a pierdut dreptul sau in urma procedurii de adjudecare a imobilului.
-In cazul in care, raspunsul lor este defavorabil, va trebui sa va adresati instantei de judecata.

Pentru o corecta argumentare legala sfatul meu este sa consultati un avocat in vederea redactarii actiunii.

Avocat Cleopatra Marin

--
Cabinet Avocatura Cleopatra Marin

Tel. (+4) 0760.595.099
Fax: (+4) 0318.175.600
E-mail: office@legalcom.ro
URL: www.legalcom.ro