Skip to Content

Bloguri

Cum ar putea fi afectati clientii bancilor de amendamentele adoptate la OUG 50/2010 de Comisia economica a Camerei Deputatilor

Potrivit unui comunicat de presa dat in 07.10.2010 de catre ANPC, urmatoarele amendamente adoptate de Comisia economica a Camerei afecteaza in mod grav clientii bancilor:

- Perceperea de catre creditori a unui comision de retragere pentru sumele provenite din creditele acordate prin intermediul unui card (carduri de credit, descoperit de cont pe cardul de salariu);

Ce pot face daca nu am fost notificat de banca sau daca am semnat actele aditionale dar descopar conditii ce nu-mi convin

Dupa ce s-a incheiat periaoada de 90 de zile in care bancile trebuiau sa notifice clientii in vederea modificarii contractelor conform ordonantei 50/2010, constatam ca sunt multi cei care nu au fost informati de banca cu privire la semnarea actelor aditionale.

Ce trebuie sa stim despre noul mod de calcul al dobanzii bancii

Pana pe data de 19 septembrie bancile trebuie sa modifice metoda de calcul a dobanzii variabile la creditele, precum si numarul si tipul comisioanelor aplicate.

Noua metoda de calcul a dobanzii, prevazuta de art. 37 din OUG 50/2010 ar trebui sa fie Dobanda = Indice referinţă + Marja (fixă pe toată durata contractului). Aceasta formula de calcul ar trebui sa reduca semnificativ nivelul de dobanda întrucât singurul element care mai poate determina variaţia acestora rămâne Indicele de referinţă (EURIBOR, ROBOR, LIBOR), care are o valoare dată de piaţă, fiind independent de voinţa băncii.

Conflict intre marca si nume de domeniu de Internet. Rea-credinta la achizitionarea numelui de domeniu.

Conflict intre marca si nume de domeniu de Internet.
Rea-credinta la achizitionarea numelui de domeniu.
Raspundere civila delictuala

Legea nr. 84/1998, art. 3,
Cod civil, art. 998, art. 1000, alin.(3)

Reaua-credinta la înregistrarea numelui de domeniu, ce afecteaza drepturile de proprietate intelectuala ale reclamantei, rezida din faptul achizitionarii de nume de
domeniu fara vreo legatura cu propriile activitati comerciale, identice cu marca protejata.

Infractiuni privind marcile. Latura subiectiva.

Infractiunea prevazuta de art. 83, lit. b din Legea nr. 84/1998.
Elemente constitutive. Latura subiectivã.

Legea nr. 84/1998, art. 83, alin.1, lit. b

Confiscarea produselor care poarta fara drept o marca înregistrata

Confiscarea speciala a produselor care poarta fara drept o marca identica sau similara cu o marca înregistrata, oferite spre comercializare.

Legea nr. 84/1996 privind marcile si indicatiile
geografice
Art. 118, lit. f) Codul penal

Produsele care poartã fara drept o marca înregistrata, oferite spre comercializare de o
alta persoana decât cea care le-a contrafacut, sunt supuse confiscarii în temeiul art.118, lit. f) din Codul penal, întrucat reprezinta bunuri a caror detinere este interzisa de lege.

Offshore-ul o varianta pentru nivelul exagerat al impozitarii din Romania ?

Ca urmare a nivelului exagerat al impozitării, din ce in ce mai multi oameni de afaceri incearca sa gaseasca solutii pentru ca fiscalitatea, parafiscalitatea şi birocraţia enorme in Romania, sa nu-i oblige sa renunte la forta de munca sau sa-si inchida business-ul.

Informatii despre antecontractul de vanzare-cumparare

Antecontractul de vanzare-cumparare reprezinta promisiunea reciproca a partilor de a perfecta in viitor, la un anumit moment, un contract de vanzare-cumparare.
Obiectul antecontractului trebuie sa contina mentiuni cu privire la bunul ce urmeaza a fi vandut, cat si la pretul vanzarii.
Forma antecontractului nu trebuie sa fie autentica. Antecontractul se poate incheia scris sau verbal, insa pentru probatiune, este indicata forma scrisa.
Mai mult, nu omiteti verificarea actelor si a proprietarilor imobilului inainte de a incheia antecontractul.

Verificari ce trebuie facute de cumparator inaintea incheierii unui antecontract de vanzare-cumparare

Verificarile facute de cumparator trebuie sa fie atat cu privire la actele ce atesta situatia juridica a imobilului si calitatea de proprietari a vanzatorilor cat si cu privire la existenta conditiilor pe care trebuie sa le indeplineasca imobilul pentru a corespunde cerintelor cumparatorului.

Toate aceste verificari este bine sa se faca inaintea incheierii antecontractului, in caz contrar este posibil ca promitentul-cumparator sa descopere dupa ce a platit avansul diverse nereguli care sa intarzie sau sa impiedice incheierea contractului de vanzare-cumparare.

Emite continut